Hiljem helistas mees Publiku toimetajale tagasi ja teatas: “Ma just pendeldasin ja ütlen — 75% eestlaste häältest lähevad Margusele ja Birgitile. Ei ole midagi teha!”

Muusik ennustas, et Eda-Ines Etti ja Valdo Randpere saavad vaid 25% hääli.

“Mul on siin oma pendlisüsteem,” selgitas Krieger. Paraku vedas Erichi pendlisüsteem meest alt. Milles asi?

Päev hiljem tunnistab muusik Publikule: ”Kui oleksite helistanud kohe pärast esimest laulu, oleksin öelnud, et miski on Marguse ja Birgitiga läinud nihu. Midagi kardinaalset pidi lava taga juhtuma. Lugesin Õhtulehest, et Alar Kotkas olevat Marguse peale karjunud…”

Tänane Õhtuleht kirjutab: Kui esimene läbimäng möödas, tormabki Alari Kotkas suitsuruumi ja röögib: “Kes kurat selle Tsahkna klaveri taha lasi?! Ikka on nii, et kui vähe silma pealt lased, tuleb mingi jama.” Tsahkna pianism tuli teenekale euromehele suure üllatusena.

Krieger leiab: “Alar Kotkas tuleks panna moraalivanglasse. Mida inimesed peavad tundma, kui mingi energiavampiir pärast esimest läbimängu nad läbi sõimab. Nende kallal toimus vaimne terror. Neilt võeti ära nii energia, sära kui ka tuju.”

Krieger usub, et Margus Tsahkna ja Birgit Õigemeel ei arvestanud asjaoluga, et keegi omadest nad vaimselt läbi kolgib.

“Nad naeratasid vaid paar korda saate jooksul. Margus ja Birgit olid nagu kaks õnnetut, kes aeti lõvikoopasse. Kui see sõim tõesti selliselt mõjus — peaks see olema karistatav!” põrutab Krieger Alar Kotkase kohta.