Publik seab end juba varakult sisse Eesti Televisioonis, et tuua otseblogi vahendusel oma lugejateni 1. poolfinaali melu nii sõnas kui ka pildis. Otsesaade algab kell 21.35 ning seda on võimalik jälgida ka Publiku kaudu. Saadet juhivad Kristel Aaslaid ja Martin Veisman. Pärast saadet aga pidu veel ei lõpe ning järgnevad intervjuud finaali pääsenud artistidega.

Esimene poolfinaal tuleb muusikaliselt väga mitmekesine. “Sünnipäevapeol saab kuulata räppi, rokki, ooperit, folki ja muidugi suurepärast poppi. Sellest tuleb üks vägev muusikapidu," kommenteerib Mart Normet esimese poolfinaali lugusid.

Möödunud aastal alguse saanud koostööd maailma kõige suurema, kiirema ja kuulsama Eurovisioni blogiga Wiwibloggs jätkub ka tänavu. Selle krapsakad tegijad ehk suurimad eurofännid kogu planeedil – blogi algataja, Londonis elava William Lee Adams (Twitter @willyleeadams) ning blogija Angus Quinn (Twitter @angus_quinn17) liituvad blogi vahendusel, et jagada oma emotsioone tänavustest Eesti Laulu võistluspaladest! Lisaks ütleb oma sõna sekka ka Delfi moeportaali Catwalk.ee toimetaja Meisi Volt.

Esimeses poolfinaalis astub võistlustulle kümme lugu ning lisaks tavapäraseks kujunenud ingliskeelele kõlavad ka kolm eestikeelset ja üks itaaliakeelne pala. Kaasa saab elada järgmistele lugudele:
1. Vajé, „Laura (Walk With Me)”, hääletusnumber: 9007001
2. Iiris & Agoh, „Drop That Boogie”, hääletusnumber: 9007002
3. Etnopatsy, „Külm”, hääletusnumber: 9007003
4. Sibyl Vane, „Thousand Words”, hääletusnumber: 9007004
5. Aden Ray, „Everybody's Dressed”, hääletusnumber: 9007005
6. Tiiu x Okym x Semy, „Näita oma energiat”, hääletusnumber: 9007006
7. Stig Rästa, „Home”, hääletusnumber: 9007007
8 . Miljardid, „Pseudoprobleem”, hääletusnumber: 9007008
9. Desiree, „On My Mind”, hääletusnumber: 9007009
10. Elina Nechayeva, „La forza”, hääletusnumber: 9007010

Hääletussüsteem on sarnane eelmisele aastale - telefonihääletuse ja žüriiliikmete häälte kokkuliitmisel pääsevad finaali edasi neli laulu. Seejärel aga nullitakse kõik tulemused ning viimane finaalipääseja selgub ainult rahvahääletuse tulemusel.

„Eelmisel aastal sisse viidud hääletussüsteemi muudatus sai väga sooja vastuvõtu nii televaatajate kui artistide poolt. Saated muutusid veelgi põnevamaks ja rahval on juba poolfinaalides ühe laulu osas sajaprotsendiline sõnaõigus,” kommenteerib tegevprodutsent Ermo Säks.

“Teises hääletusvoorus on kõigil kuuel laulul võrdne võimalus edasi pääseda ning määravaks muutub see, kui veenev ja meeldejääv esitus oli. Rahvahääletuse voorust pääseb aga edasi vaid üks, seega tasub hääl oma lemmikule anda kindlasti juba esimeses voorus, sest seal on finaalipääsemise šansid suuremad,” lisab Säks.

Mitmete ennustusportaalide hinnangul on 1. poolfinaali suurfavoriidiks Elina Nechayeva looga "La forza". Edasipääsu ennustatakse ka Stig Rästa loole "Home" ja Etnopatsy palale "Külm". Ülejäänud seitsme loo võimalused sellest poolfinaalist edasi pääseda on juba võrdsemad.

Eesti Laulu teine poolfinaal toimub nädal aega hiljem, 17. veebruaril. Otsesaade algab samuti kell 21.35. Suurejooneline finaalkontsert toimub 3. märtsil Saku Suurhallis. 10. korda toimuva lauluvõistluse finaalsaadet juhivad Ott Sepp ja Meelis Kubo.

Finaalkontserdi piletid on välja müüdud, kuid pääsmeid on võimalik soetada veel päeval toimuvasse peaproovi. Peaproovi saad pileteid soetada SIIT.