"Brittidele elatakse meeletult kaasa, isegi siis, kui nad mõne vea teevad," rääkis vahetult pärast medalitseremooniat hobumaailm.ee portaali vedaja Külli Tedre.

Kolmevõistluse areen on Londoni olümpia ajaks ehitatud Greenwichi parki. Kui mõned kohalikud olid esialgu sellele vastu, et ratsutamine kesklinnale nii lähedale tuuakse, siis nüüd on londonlased leebunud ning otsusega rahul. "Krossirada oli väga põnev, mäest üles-alla. Sellise raja jaoks peab olema hobune väga vastupidav," rääkis Tedre ja kiitis, et rada oli väga ilusti kujundatud. Kuuldavasti on selle kallal peaaegu viis aastat vaeva nähtud ning tõkked tõeliste meistrite poolt käsitööna valminud.

Külli sõnul oli võistlus väga põnev ja pinge säilis sõna otseses mõttes viimase hüppeni - võistluse liider, rootslane Sara Algotsson Ostholt, kes ratsutab hobusel nimega Wega, oleks pidanud raja laitmatult läbima, paraku jäi viimane tõke perfektselt ületamata.

Olümpiakulla kaela saanud Michael Jungil, kes ratsutab hobusel nimega Sam, on täna põhjust kahekordselt rõõmustada, sest ühtlasi peab mees täna oma 30. sünnipäeva.

Kuigi Elizabeth II tütretütar Zara jäi individuaalses võistluses kaheksandale positsioonile, said meeskondlikult britid kaela hõbemedalid.

Tähtsat võistlus olid loomulikult vaatama tulnud kuningliku perekonna nooremad liikmed liikmed, kes täditütar Zarale tuliselt kaasa elasid. Ema Anne suudles aga tütart rõõmust põsele.