"Äge, mul oli just etendus ja vaheajal vaatasin, et selline pull. Mulle pole see ilmselt veel kohale jõudnud. Nüüd tuleb tööle hakata!" olid Kristeli esimesed emotsioonid, mille osaliseks Publik telefonitsi sai. "Ma ei ole ju kunagi varem seal nii osalenud, korra olen bäkki laulnud. Süda natuke puperdab," sõnas ta rõõmsalt.

Lugu, mis poolfinaali välja valiti, oli üks kahest loost, mille Kristel konkursile esitas - teine valmis kollektiiviga Avoid Dave. Kas valiti ikka "see õige"? "Mulle on mõlemad hingelähedased. Lugusid üritame mõlema pundiga ikka kirjutada asjadest, mida me teame ja tunneme, nii et mõlemas on külalltki palju hinge sees. Kahju, et Avoidi lugu ei saanud edasi, aga küllap nii pidi minema," tõdeb Kristel ning lubab, et ka poolfinaalist välja jäänud lugu kindlasti ilmub. "Mõlemad lood olid sellised, et tööd on vaja teha. Esmajoones tuleb Cartooni lugu ära lihvida, eks siis näis."

Mõlemad lood olid Kristeli sõnul elektroonilised, "nagu meil kombeks". "Avoidi lugu oli tempokam, 80ndate mõjutustega, Cartooni lugu on selline, ütleme nii - Cartoon kohtub Adele'iga. See on selline natuke mitte nii hull andmine kui Cartoonilt üldiselt oodatakse, aga tümaka poolest ei jää see ikkagi alla, kuigi tempo poolest on aeglasem," kirjeldab ta lugusid.

Poolfinaali valitud lugu on ka selle poolest eriline, et selle kirjutamisele aitasid kaasa väga mitmed inimesed - autorite real seisavad nimed Ago Teppand, Hugo Martin Maasikas, Joosep Järvesaar ning ka tuntud Eesti lauljatarid-laulukirjutajad Kerli Kõiv ja Iiris Vesik.

Pala ise sündis umbes nädalaga. "See oli nii, et istusin pouistega kokku ja tüdrukud aitasid interneti vahendusel. Väga cool koostöö," on Kristel loo loomingulise protsessiga rahul. Suure kambaga kirjutamist peab ta täiesti tehtavaks: "Mingil määral kogu aeg inspireerid paremaks seda asja. Sul on mingi skelett, igaüks laob natuke liha juurde ja saabki kokku. Cartooni poistega on äärmiselt tore koostööd teha. Neil on hea vaist lugude kirjutamise peale," saadab lauljatar oma kaaslastele tänusõnad.

Millest aga lugu räägib? "Surematusest. See on seotud selle tundega, mis tekib, kui mõnikord tunned mõne inimese vastu nii palju, et see tahaks sind ära tappa, aga ei tapa, sest annab samas nii palju jõudu. See on tundest, mis on suurem kui miski muu," avab ta loo sõnumit.

Konkurentsi peab Kristel tänavusel Eesti Laulul väga tugevaks: "Kõik on head ja cool'id nimed. Tuleb väga huvitav see võistlus sel aastal, igal juhul. Sealt tuleb palju üllatajaid, olen üsna kindel."

Isiklikult tunneb ta heameelt oma sõbranna Tuuli Ranna ehk Windy Beachi edasipääsemise üle. "Tean, kui palju ta vaeva näeb ja tööd teeb ja kui andekas ta seejuures on," kiidab ta sõpra.

Eurovisionile pääsemise perspektiivi kommenteerides jääb Kristel veel tagasihoidlikuks, kuid nendib, et keegi ei vii oma lugu konkursile ambitsioonita.

"Viimasel ajal olen võtnud kõiki asju üks päev korraga - tuleb teha võimalikult hästi täna ja siis vaatab, mis homne toob. Kui läheb selleks (Eurovisionile sõiduks - toim.), siis selleks tuleb valmistuda. Aga kui ei lähe, siis pole ka midagi. Aga eks ikka see väike lootuseussike on nüüd rohkem põue pugenud, et "äkki!". See oleks äge!"