Keskus tegeleb erivajadustega inimeste tööeluks ettevalmistamisega juba 1996. aastast. Tänaseks on Astangul 116 õppijat.

Astangu keskuse üks väärtuseid on: "me märkame ja mõistame - me märkame oma kliente, kolleege ja partnereid ning nende vajadusi; asjatundjatena me mõistame ning arvestame nendega." Neid väärtusi hindab ka Eesti Laulu tiim ning soovib lisaks uute muusikaliste talentide avastamisele, märgata ja toetada inimesi, kes seda vajavad.

Tiit Kimmel Eesti Rahvusringhäälingust märkis, et oluline on hoida inimesi, kellel on sellest hoidmisest rõõmu. “Eelmise korra kogemusi ja protsessi saab hinnata tänase taustal ja nii on loodud kontakt ning uudishimu, mida vahest muidu ei oleks tekkinud. Ja kui igaüks oma emotsioonidest natukenegi edasi räägib, saavad teisedki sellest osa," lausus Kimmel.

Astangu keskuse arendustalituse juht Liina Teesalu sõnas, et Astangu eesmärk on lisaks erivajadusega inimeste tööeluks ettevalmistamisele ka laiemalt nende aktiivsusele kaasa aitamine.

"Eesti Laulu poolt tulev tänuväärne innustus osaleda aasta ühel olulisemal muusikaüritusel, annab tugeva signaali, et erivajadusega inimesed on oodatud ühiskonna- ja kultuurielus osalema ja see täiustab mis tahes kogukonda, alates saalitäiest publikust kuni riigi elanikkonnani."