Kliinik 32 peaarsti dr Lauri Vahtra sõnul oli fotokonkursi eesmärk teha Hammaste tervise kuul kompliment kõigile, kes on oma naeratuse eest hästi hoolt kandnud. „Heameel oli näha, et niivõrd palju on neid inimesi, kellel on terve ja hoolitsetud suu ning rõõmus naeratus. Ligi pooletuhande osaleja seast oli võitjaid seetõttu väga keeruline valida, aga loodan, et meie viie võitja naeratused on sümpaatsed kõigile. Hindasimegi eelkõige loomulikkust, naeratuse ilu ja tervist,“ lausus dr Vahtra.

Korraldajad paluvad võitjatel endast teada anda aadressil naeratus@kliinik32.ee. Eesti ilusaimate naeratuste omanikud saavad igaüks auhinnaks Kliinik 32 Hammaste SPA paketi.

Konkursile sai fotosid esitada kogu novembrikuu jooksul, kokku laekus 434 fotot. Žüriisse kuulusid Kliinik 32 peaarst dr Lauri Vahtra, lauljatar Birgit Õigemeel ning Delfi fotograafid. Kõigi kandidaatide pilte saab imetleda siit.

Hammaste tervise kuust
Novembris Kliinik 32 eestvedamisel toimunud hammaste tervise kuu eesmärk on tähtsustada õiget suuhügieeni ning juurutada õigeid võtteid eestlaste suuhügieeniharjumustes. Hammaste tervise kuule pühendatud koduleht jagab lihtsaid ja konkreetseid juhiseid õige suuhügieeni osas ning jääb üles aastaringselt. Tempokates Hambaaeroobika videotes teeb soovitavatest võtetest ja vahenditest lõbusa ülevaate Hamba-Mari.

Tallinnasse Solarise keskuse ette püstitatud 2,5m kõrgune hambainstallatsioon andis „linnabakterite“ ees alla kõigest kahe nädalaga, näidates ilmekalt, mis juhtub hoolitsemata hammastega. Kliinik 32 hügienistid külastasid novembrikuus ettevõtteid ja asutusi, kus rääkisid lähemalt õigest suuhooldusest. Kliinik 32 ja Tartu Ülikooli Arstiteaduskonna Stomatoloogia Kliiniku koostöös läbiviidud uuringu tulemused eestlaste teadmistest ja harjumustest hammaste eest hoolitsemisel selguvad järgmise aasta alguses.