Baroki- ja ooperihõnguline "Alegria" pakub atleetlikkust ja artistlikkust ülistavat imelist vaatemängu. Elegantsetes, pea ebamaistes etteastetes demonstreeritakse muljetavaldavat osavust, jõudu ja kiirust. Etendusel saab näha hingetuks võtvaid akrobaatikatrikke, sealhulgas dramaatilist ja ühtaegu sensuaalset etteastet rippkangidel ning hulljulgete õhuakrobaatide kartmatuid hüppeid püüdjate haardesse enam kui 12 meetri kõrgusel lava kohal. Batuutidel, mis ilmuvad justkui võluväel lavapõrandasse, kantakse ette energiast pakatav ülitempokas vaatemäng elegantsete sünkroonsaltode ja koreograafiliste kujunditega. "Vene kangide" numbris sooritavad artistid muljetavaldava kiirusega ahhetamapanevaid kukerpalle ja pöördeid, ning maanduvad 10 sentimeetri laiustel kangidel, mis toetuvad kandjate tugevatele õlgadele. Läbi õhu lendlev ja akrobaatilisi imetükke tegev virtuoos näib oma jõulisuse ja graatsiaga trotsivat Maa külgetõmbejõudu ja mõistuse loogikat, kasutades meisterlikult ära venivaid benji-köisi ja jõudu nõudvaid võimlemisrõngaid.

Cirque du Soleil’ kunstiline juht Michael G. Smith’i sõnul on artistide meeskonna töö ja vaim Alegrias äärmiselt tähtsad. "Palkame inimesi suurte egodega ning eesmärgiga, et laval oleks maksimaalselt palju elektrit tunda. Soovime, et meie artistid säraksid iga kord, kui publiku ees esinevad. See aga ei tähenda, et nad võiksid lavalt maha tulles ebaviisakad olla. Kindlasti soovime tagada, et kõik etendusse kaasatud isiksused klapiksid meeskonnaga," kommenteeris Smith, ning lisas, et tema arvates ei adu pealtvaatajad seda intensiivsust ja pinget, mis käib ühe artisti treeningu juurde. "Selleks, et sooritada näiteks kõigest üks täiuslik salto, peab harjutama paarkümmend korda - alles siis saavutatakse kontroll enda keha üle. Seejärel peab säilitama teatud toonuse ja hoidma seda kogu etenduse vältel, et saaks keerulisi trikke perfektselt publikuni tuua. Kuna Cirque du Soleil’ artistid sooritavad kõiki trikke ülima meisterlikkuse ning kergusega, ei pruugi pealtvaataja alati mõista, kui palju tööd ja treeninguid selleks kulub. Publik saab laval näidatava etteaste keerukusest aru alles siis, kui ühe triki sajast sooritamisel juhtub midagi ning artist saab haiget – nad on ju siiski vaid inimesed. Kuid me ei taha seda raskust rõhutada."

Alegrias on ruumi ka Conga trummide saatel esitatavatele ohtlikele rütmikatele ja kaasakiskuvale tantsunumbritele, kus artistid vibutavad enda ümber leegitsevaid nugasid. "Siin on ainest saadud ehedatest rituaalsetest hõimutantsudest, mis kannavad endas maagiat. Paneme tulenugadega tantsides lava otseses mõttes põlema. Minu jaoks esindab see Alegria kuningriigi puhastamist – tuli on elu, ning meie, kes oleme samamoodi elu, manipuleerime sellega," kirjeldas üks tantsijatest Micah Narou. Alegria etenduse üheks liigutavaimaks hetkeks on pantomiim-etteaste, mille lõpus jääb laval olev karakter üksinda lumetormi keskele. «See etteaste on justkui elu metafoor – üks kõige puudutavamaid hetki kogu shows,» rääkis Michael G. Smith. "Ilmselt kõik meist on korra oma elus tundnud end täielikult üksikuna terve maailma ees. Hetkel, mil ees seisvad probleemid ja raskused, mis on meist suuremad ning tundub, et ei saa neist üle. See etteaste on tehtud nii oskuslikult, et puudutab absoluutselt igat inimest saalis. Näitleja suudab panna meid üheaegselt tundma seda piinavat valu, kui keegi on sunnitud jätma oma armastatu, ning samas ülimalt nautima emotsionaalse ning mõtlemapaneva esituse proosalisust ja teatraalsust. Alegria on maagiline õhtu, etendus, mis tuleneb hingest!"

Cirque du Soleil’l on kokku 21 omapärast etendust. Osa nendest on alalised showd maailma suurtes metropolides nagu Las Vegas, New York, Tokyo, Macau, ning teised tuuritavad aasta vältel üle maailma ringi. Tallinnasse toob seekord Cirque du Soleil salapärase ja lummava "Alegria". Alegria tähendab hispaania keeles vaimustust, rõõmu ja juubeldamist. Alegria on tuju, meeleseisund, see on show, kus kuninga narrid, kerjused, tänavamuusikud, vanad aristokraadid ja lapsed loovad muinasjutulise maailma. Alegria on midagi enamat kui lihtsalt tsirkuseetendus. See on kaasakiskuv ja kordumatu elamus, mis kütkestab igas eas vaatajaid. Alegria on salapärane ja lummav tipptasemel akrobaatiline vaatemäng kogu perele!

Maailmakuulus tsirkus annab Tallinnas, Saku Suurhallis kuus etendust alates 3. aprillist.

Etenduste ajad:

3. aprill (kolmapäev) ESIETENDUS
kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

4. aprill (neljapäev)
kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

5. aprill (reede)
kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

6. aprill (laupäev)
kell 15:00 (uksed avatakse 14:00)
kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

7. aprill (pühapäev) LISAETENDUS
kell 14:00 (uksed avatakse 13:00)

Etendus kestab kokku 2,5 tundi, kuhu mahub vahele 30 minutiline vaheaeg. Piletid hinnaga alates 29 eurost on müügil ainult Ticketpros, Statoili teenindusjaamades ning Selverites üle Eesti. Lastele kehtivad soodushinnad.