Ähkides astus ainult päikesevalgusest toituv Jänvar Avanejate toimetuse uksest sisse ning kukkus kohe oma elu üle kurtma. "Eelmisel suvel korjasin metsas riisikaid kui nägin kena tšikki puude vahel kepsutamas. Valge kelidiga ja väga heteroseksueela. Viskasin korvi kohe oma Opeli pagasnikusse, võtsin viinapudeli ja läksin tibile romantilist piknikku pakkuma. Tema ütles, et on Mari ja näitab mulle kohe kuidas käbinääret avada. Jõudsin veel mõelda kui lihtsasti metsas suki-sukit saab, kui Mari mulle hoopis männiroikaga vastu pead lõi," meenutas Jänvar.

Avanenud käbinääre

Paar tundi hiljem metsas avanenud käbinäärmega ärganud Jänvar läks koju elu üle järele mõtlema. „Leidsin internetist foorumi, kus seletatakse, et avanenud käbinäärmega inimesed saavad toituda ainult päikesest, muud pole süüa vajagi! Mõtle, siis kulub raha ainult õllele, viinale ja bensiinile!“ läks mees veel praegugi õhinasse.

„Selleks ei pea tegema muud kui pilvitul päeval silmi pilgutamata päikesesse jõllitama. Kõht saab täis ja paar tundi hiljem istud poti peal nagu oleks seakoodi hapukapsaste ja marineeritud riisikatega ära söönud!“
Jänvar alustas päikesest toitumist ning selgus, et internetist leitud väidetel oli tõepõhi all. „Vahtisin päikesesse ja 15 minutiga oli kõht täis! Tegin näiteks kuuspaki õllet ja sõin snäkiks päikest peale, väga mõnus oli. Ääsmäel tuntakse mind nüüd Päikese-Jänvarina. Viinapitsile sai kah päikest peale hammustada, hoopis teine tera,“ kiitis ääsmäelane.

Kiiva kiskus asi sügisel, kui päike hakkas harvemini käima. „Mul tekkisid toitumishäired. Mõnikord ei saanud päikest tervelt nädala jagu süüa ja seejärel pugisin end võimalusel päikesest kurguni täis. Pilvistel päevadel jõin õlut ja passisin näljaselt taevasse.“

Kevadeks oli Päikese-Jänvar juurde võtnud hämmastavad 55 kilo, mis viisid ta otsuseni, et oma toitumissedeli korrastamiseks peab ta pilvistel päevadel solaariumis käima. „Aga solaariumi peale kulub sama palju raha kui tavalisele toidule,“ hädaldab Jänvar. Nii otsibki ummikusse sattunud mees tänaseni lahendust.

Naaber kurdab

Avanejad võtsid vaevaks ja sõitsid Ääsmäele kohale, et Päikse-Jänvari väidetele kinnitajat leida. Naaber Rivo (27) oli tõepoolest kirjeldatud päikesetoitumist pealt näinud.
„Esiteks, ta nimi ei ole Jänvar, vaid Janvar,“ õelutses Rivo. „Varem oli Janvar normaalne mees, aga eelmisel suvel hakkas hullult jooma ja taevasse vahtima. No mida sa arvad, kui lased liitrite kaupa õlut sisse ja end üldse ei liiguta, muidugi lähed paksuks nagu nuumsiga!“

Rivole on päikesetoitujast naaber ainult muret tekitanud. „Varakevadel käisime sõber Änka Ford Sierraga Janvari hoovis drihvtimas. No ega meie teadnud, et selle joodiku muru mingi löga peal kasvab ja tegime sinna kogemata mõned sügavad vaod sisse. Nüüd seisab Janvar igal päikesega päeval vagude ees ja ei lase neil normaalselt ära kuivada.

Niiskes ja varjulises vaos lausa vohab sääskedest, kes söövad nii Janvarit, mind kui minu grillikülalisi. Ühtegi normaalselt grillipidu pole enam teha saanud. Nagu elaks mingis mädasoos!“