Võtsin siis virutaalse albumi uuesti ette ja lappasin otsast lõpuni taas läbi. Ikka ei saanud aru, miks mingid suvalised liiga laia nurga alt tehtud pildid seal vaatajatele kui "professionaalsed" pähe määritud on. Selleks hetkeks olid ka mitmed fotograafid Facebookis avaldanud soovi saadet päästma asuda ja ise modellikspürgijaid pildistada.

Jäin huviga õhtuse saate ootele. Saade, mille avaminutitel pilluvad modellid repliike nagu "oumaigaad siin on bideeeee" ja "see on näopuhastaja, see on mingi bioloogiline," langetasin ma pea ja hingasin paar korda sügavalt sisse-välja, et mitte telekapulti ekraani suunas lennutada.

Aga mis toimub Liisi Eesmaaga? Leidsin päris mitu paralleeli kunagise televiktoriiniga "Nõrgim lüli", mida juhtides pidi Tuuli Roosmaa olema täiesti kohutavalt rõlge õeluskott. Selmet noortele modellidele disainerina hüva nõu ja tuge pakkuda, on Eesmaast tehtud mingil hoomamatul põhjusel Saatan, kes kannab Pradat. Kas tõesti "formaat nõuab"? Ei tahaks uskuda... Iga minutiga, mil saade edenes ei suutnud ma uskuda, et pärast kahte täiesti ebaõnnestunud hooaega ei ole saate tegijad endiselt õppinud, et televaataja ei ole loll ja poolkõva asja ei tasu teha. 

Eesmaa lause verinoorele neiule, kes korra oma vanematele telefonis nuuksudes lausus, et tahaks koju minna, ületas minu jaoks igasugused piirid. "Sinu asemel tahaksid olla nii paljud teised tüdrukud." Kas tõesti? Kas kõik need ülejäänud neli tüdrukut, kes castingul käisid?

Kui kätte jõudis aeg, mil näidati teise pildistamise tulemusi, pidin äärepealt paanikahoo saama. Mõtlesin tõesti, et kas ma olen sattunud veebilehele "Funniest photoshop fails in the world"?
Foto, millel justkui paistis päike kahelt poolt korraga. Neiu Hanna-Maria, kelle pildil polnud üldse inimvarju. Rääkimata sellest, et modellide proportsioonid "superautodega" võrreldes olid lihtsalt koomilised. Mõnegi foto puhul tekkis küsimus: kas pildil on mudelauto või hiidnaine?

Kui USA populaarses "tõsielu"sarjas jäetakse sulle vabadus ise aimata, kas mõne situatsiooni näol on tegemist lavastuse, provokatsiooni või siirusega, siis praegu tundub, et meie modellisaade on tehtud nii üle käe, et kuidagi plötsitakse saviplönn kokku, piserdatakse sätendavaga üle ja üritatakse seda televaatajale glamuurina kurku suruda.

Minu jutu kokkuvõte on lihtne. Ei tasu alahinnata oma sihtgruppi ning praegusel juhul pean tõdema, et sisseostetud suurformaat on (endiselt) eestlaslikult lörtsitud.