Fotokonkurss toimus 18. juunist 20. augustini pilt.delfi.ee keskkonnas, misjärel hindas laekunud fotosid žürii ning oli avatud publikuhääletus. Konkursile laekus 1107 fotot, esitada võis kogu Eestis tehtud töid.

Esimese kolme koha eest on auhinna suuruseks vastavalt 30 000, 20 000 ja 10 000 krooni. Lisaks nimetas professionaalidest koosnev žürii ära veel 14 fotot, mille autorid said igaüks auhinnaks 1000-kroonise Kristiine Keskuse kinkekaardi.

Žüriisse kuulusid kunstnik ja SA Tallinn 2011 Tallinn-Turu programmi koodinaator Reiu Tüür (žürii esimees), kunstnik ja ArtDepoo galerist Olga Temnikova, EKA fotoosakonna õppejõud ja fotograaf Marge Monko, kunstnik Siim-Tanel Annus, fotograaf Liis Treimann, fotograaf Heiki Laan, AS Delfi kujundaja-fotograaf Ilmar Saabas ja SA Tallinn 2011 turundusjuht Katrin Remmelkoor.

„Žürii jäi laekunud fotodega väga rahule — osalejad näitasid üles põnevat mõttelendu, tabati palju üllatavaid detaile ja emotsioone. See kõik väljendub ka esikolmikusse tulnud fotodes, millest ühtki ei saa klassikaliseks „kultuurifotoks“ pidada,“ kommenteeris žürii esimees Reiu Tüür. „See oligi meie konkursi eesmärk — panna inimesi märkama erinevaid kultuuriavaldumise vorme meie ümber, avardades sedasi nende kultuuritajumise piire,“ täiendas Tüür.

Lisaks žüriile said fotosid hinnata ka Delfi kasutajad. Kümme rahvahääletuse lemmikfotot on järgmised:
1. Allar82 “Muhu mutid, Muhu mustrid”
2. michelson “Hopp!”
3. kolombur “Käsitöötegija”
4. aleksaleks “Pealinn”
5. michelson “Väge täis”
6. aleksaleks “Tantsu hetk”
7. kolombur “Pealinn öösel”
8. sell “Moosekant”
9. Liis5 “linn”
10. piretikivi “Suveteatri publik”
Nende autorid saavad auhinnaks samuti 1000-kroonised Kristiine Keskuse kinkekaardid.

Kõigist fotodest koostatakse näitus, mis pannakse üles Tallinna Disaini- ja Arhitektuurigaleriis, Pärnu mnt 6. Näitus on avatud 17.-29. novembrini, näituse pidulik avamine ja auhindade üleandmine toimub 18. novembril kell 17.

Konkursil osalenud fotosid kasutatakse Tallinna kui Euroopa kultuuripealinna ja Eesti tutvustamiseks nii Eestis kui väljaspool.

Konkursi korraldas SA Tallinn 2011, mis on 2007. aastal Tallinna linna poolt loodud iseseisev organisatsioon, mille ülesandeks on ettevalmistada ja koordineerida Tallinna kui Euroopa kultuuripealinna programmi 2011. aastaks.