„Inimene, olgu ta siis Avelyt portreteeriv ajakirjanik või kommenteeriv lugeja peaks küsima endalt: miks ta on valinud halvustava suhtumise ja kas see on ikka põhjendatud,“ leiab meediatäht ja Moskva turundusjuht Liis Lass.

Lass arutleb: „Kas Avely on ajanud purjus peaga kellegi alla ja siis karistusest pääsenud, et Eesti inimene teda avalikus laimupostis “maitsetumaks”, “koledamaks” ja “rumalamaks” nimetab?“”

“Andes meediaportaalis hääle, mis on juba eos negatiivse tulemusega, võiksime peatuda korraks küsimaks, kas teeksime sama ka näiteks enda teismelise tütre puhul?“

Liis ei mõista, miks võtab avalikkus enda õiguseks iludusvõistluse võitnud maakohast pärit tüdrukut üleüldse hinnata, arvestamata seda, et keegi pole vaevunud talle isegi korralikult sõna andma, vaid on surunud ta stereotüüpidesse veel enne kui ta on oma suu suutnud lahti teha.

„Tuletan lugejale meelde, et ükskõik milline küsitlus, mis on suunatud isikuliselt kellegi vastu, ei saavuta peaaegu KUNAGI positiivset tulemust,” leiab Liis.

Ta toob näite: “Kui üleval on küsimus, kas Vändra Avely on ilus, ja vastusevariantideks EI ja JA, siis vastavad need noored naglad, kes kasutavad anonüümset võimalust halvasti öelda ehk ära panna.”

„Hästi mõtlevad inimesed ei hääleta kunagi sellistes küsimustes, ehk siis ei anna ka enda JAH häält, sest nad on osavõtmatud labasuse suhtes. Sellest ka tulemused,“ teab Liis.

“Anu Saagimi portaal oli esimene, kes avaldas Avely iluküsitluse. Sarnaste rumalate küsitluste poolt on tuntud ka teised portaalid. Näiteks avaldas firma, kus Carola Madis ise töötab loetud päevad tagasi küsitluse nende reporteri Carola Madise kohta. Loomulikult oli kõige rohkem hääli tulnud vastusevariandi peale, mis oli à la, et Carola on keegi mõtetu ennasthaipiv tsikk,” meenutab Liis.

Tegusa naisena helistas ta koheselt Carolale ja soovitas tal enda tööandja ette võtta ja nõuda sellise küsitluse mahavõtmist. Seda ka tehti.

Liis ütleb lõpetuseks: “Avelyl ei pruugi olla ei kontakte, meedianõustajaid ja kes teab, kas maakohas ka toetajaid. Ehk siis Avely jaoks tähendab Anu Saagimi õela küsitluse tulemus rämedat esikaanelugu tihti veel õelamas SL Õhtulehes ja kuhjaga peavalu. Seega mõelge ise, kas peale sellisel liiga tegemisel osalemist, tunnete ennast ikka inimesena?”