„Ärge ostke neid!” soovitavad ninjatüdrukud oma fännidele, kirjutab SL Õhtuleht.

Vanilla Ninjat on aastast aastasse saatnud skandaalid. Sel korral nimetavad nad enda Saksamaal üllitatud plaati piraatplaadiks.

„Tal on vist raha vaja, aga see on kindel, et meie sealt oma osa ei saa, me pole ka enne saanud,” lausub Piret Järvis. „Meie pole igal juhul nõusolekut andnud nende plaatide ilmutamiseks. Ta (Brandes) ei ole meiega isegi kooskõlastanud, et plaati välja anda. Oleks ju olnud viisakas meiega see asi läbi rääkida. See on nagu piraatlus, meie igal juhul ei lepi sellega.”

„Jah, need on Brandese tehtud lood, tema produtseeritud, kuid meie seisukohalt on nõme, et ta pole meilt isegi luba küsinud. See ei ole viisakas, kuidas nad seda teevad — nad teenivad ju meie kulul raha, aga meie hääled on seal peal, me oleme ju laulnud ja tööd teinud,” põhjendab Järvis.

Ninjad loodavad, et plaate keegi ei osta. Nemad igatahes nendele reklaami ei tee.

Vanilla Ninjasid Baltikumis esindava Top Teni juht Toomas Viilo tunnistab, et ühelt poolt on Brandesel õigus, kuna tema on lugude omanik. „Teisalt pole tal mingisugust õigust, sest praegu on meie poolt algatatud tema vastu kohtuasi, kuna ta ei ole omapoolseid lepingutungimusi täitnud. Leping on kehtetuning tal pole seda õigust. See on kahepoolne asi. Kui kohtulugu on läbi, siis tuleb ka vastav otsus, seni kuni seda pole, õigused puuduvad.”

Brandesega taas ühte paati astunud ja ninjade plaate Eestisse vahendanud bändi eksmänedžer Renee Meriste kinnitab, et Brandes on õigel teel. „Kui see oleks piraatplaat, lasku see siis ära korjata, kogu Euroopast. Öelda võib igaüks.”

Endise ninjade esilaulja Maarjaga Kiviga abielus olev Meriste selgitab: „lugude õigused jäävad sinna, kus sa nad tegid. Kõik muu on emotsioonid, viha, vaen, armastus ja mis iganes.”

Meriste ei vasta küsimusele, miks ninjatüdrukud plaatide eest raha ei saa. „Minul pole siin midagi öelda, ma läksin üle aasta tagasi bändist ära.”

Samas on kohe ilmumas Maarja Kivi uus singel, mille autoriks on Brandes.