Cinamoni juhatuse liikme Tiina Drui sõnul on „Avatar“ maailma ulmehuviliste seas ja filmiringkondades üks aasta oodatumaid filme. „Lisaks kuuldustele, et tegemist maailma kalleima filmiga, on „Avatarist“ räägitud ka kui täiesti uuest tasemest filmikunstis, mistõttu on Cinamonil eriti hea meel, et see murranguline teos jõuab meie ekraanidele kogu maailmas esimeste seas,“ sõnas Drui ja lisas, et Cinamoni kinos annab filmile kindlasti efekti juurde Eestis ainulaadne, tunnustatud Barco kaubamärki kandev digitaalne 3D-kinotehnika.

Kokku pea viis aastat valminud „Avatar“ on legendaarse tipprežissööri James Cameroni esimene täispikk mängufilm pärast 12 aastat tagasi enneolematut kassaedu kogenud „Titanicut“ – samuti oma aja kalleimat filmi. Eepiline seiklusfilm "Avatar" viib vaataja teekonnale vapustavasse maailma, Maast mitme valgusaasta kaugusel asuvale kaunile ja lopsakale taevakehale Pandora, mida asustavad seninägematud elusolendid ja loodusega harmoonias elavad füüsiliselt ülivõimekad humanoidid.

On aasta 2154 ning inimesed Maal on suutnud viimaseid kloonida ning asunud neid surrogaatidest „avatare“ Pandoral enda huvides ära kasutama. Tulemusena hargneb kinoekraanil vapustavalt põnev ja vaatemänguline lugu, kust ei puudu ei suur armastus ega sügavam mõtteaines.

Filmis astuvad pooleldi enda ning pooleldi arvutigraafilise kujutisena üles tuntud näitlejad Sam Worthington ("Terminaator: lunastus"), Zoe Saldana ("Star Trek"), Sigourney Weaver ("Alien"), Michelle Rodriguez ("Kiired ja vihased") ja Giovanni Ribisi ("Kadunud 60 sekundiga"). Enneolematu 3D-pilt on valminud koostöös eriefektikompaniiga WETA Digital, mille abil valmis ka "Sõrmuste isanda" triloogia.