Kokku näidati festivalil 585 filmi, millest 258 olid täispikad. Ühtekokku toimus Tallinna ja Tartu 20 kinosaalis 760 seanssi. Väljamüüdud seansside põhjal olid PÖFFi populaarsemateks filmideks „Aitab jutust“ (USA), „Veel kolm pulma“ (Hispaania) ja „Amasoonia“ (Brasiilia).

Publikulemmikuks osutus aga „The Broken Circle Breakdown“ (Belgia), millele järgnesid „Veel kolm pulma“ (Hispaania), „Frances Ha“ (USA), „Nagu isa, nõnda poeg“ (Jaapan) ja „Tuhat korda head ööd“ (Norra).

„Festivali peamine eesmärk on pakkuda vaatajale mitmekesist programmi ja tutvustada filmimaailma trende. Korraldusmeeskonna tööle on alati suurimaks kiituseks õnnelikud kinokülastajad. Mida rohkem neid on, seda rõõmsamad me oleme,“ rääkis PÖFFi direktor Tiina Lokk. Kuigi vaatajanumber pole Loki sõnul olnud festivali sünnist alates eesmärk omaette, näitab jätkuv kasvutrend siiski õigel kursil püsimist. „Vaataja on meie jaoks kuningas, sest ilma vaatajateta poleks PÖFFi,“ lisas Lokk.

Tänavu oli esmakordselt võimalik festival korraldada ainult professionaalsetes kinosaalides, ilma ajutisi lahendusi kasutamata. „Seetõttu saime sel aastal ka programmi täielikult planeerida vastavalt filmide potentsiaalile. Iga aastaga läheb lihtsamaks ka filmide kättesaamine, sest festivali prestiiž maailmas tõuseb,“ kinnitas Tiina Lokk. Programm tervikuna tegi läbilõike sellest, mis ühe aasta jooksul filmimaailmas toimub. „Selline nagu oli 17. PÖFF, oli ka filmiaasta 2013,“ võttis Lokk kokku.

PÖFFi tugevat positsiooni maailma filmifestivalide hulgas kinnitab ka kasvav esilinastuste hulk. Sel aastal oli programmis üks maailma-, kolm Euroopa- ning kümme rahvusvahelist esilinastust. „Seda on aasta lõpus toimuva festivali kohta märkimisväärne arv. Lisaks tuleb uhkust tunda selle üle, et kümned nimekad režissöörid, produtsendid ja näitlejad leidsid aega Eestisse kohale tulla,“ rääkis Lokk.

Rahvusvaheline žürii andis PÖFFi EurAsia võistlusprogrammi parima filmi grand prix Itaalia-Prantsusmaa koostööfilmile „Kohutav ilu“. Tridensi Läänemere- ja Põhjamaade debüütfilmide võistlusprogrammi võitjaks kuulutati Islandi film „Hobustest ja inimestest“. Parimaks Eesti filmiks tunnistati „Mandariinid“.

Põhjamaade üks suurimaid filmiüritusi ootab filmisõpru taas kinno 2014. aasta novembris.