Tuvastatud kui kunstnik ning poliitaktivist Meelis Kaldalu, püüdsid mehe kaamera ette ka Estoniast otseülekannet teinud Delfi reporterid, kes rääkisid mehega tema vaadetest, protestihõngulisest rõivavalikust ning saabumisest vastuvõtule.

Tuleb välja, et Kaldalu aastapäevapidustustele sissemarssimise näol oli tegemist täiesti ettekavandatud protestiaktsiooniga ning mees tuli vastuvõtule ühe kutsutu, ise mitte kohal olnud tekstiilikunstniku Kätlin Kaljuvee kaaslasena. 

Kõige põletavamale küsimusele ehk miks mees otsustas Evelin Ilvesele kätt mitte anda, vastas mees tänastes TV3 uudistes, et talle meenutab meie esileedi Prantsusmaa kurikuulsat kuningannat Marie Antoinette'i, kes ei taju rahva häda ja viletsust. "Kas ma oleksin pidanud temaga transrasvadest rääkima?" iroonitses mees. 

TV3 "Seitsmesed uudised" küsisid täna oma lapselapse šokeeriva käitumise kohta arvamust ka Kaldalu 92-aastaselt vanaemalt. "Tohutult ehmatasin, et Meelis seal oli - seal ju kõik juhtivad töötajad, kuidas tema sinna sai?" rääkis Kaldalu vanaema. "Mõtlesin, et ta tegeleb idamaade kunstiga, võib-olla need kombed ei luba daamidele kätte anda," püüdis proua lapselapse teguviisile mingit põhjendust leida. "Mul on väga piinlik tema pärast," kurvastas vanaproua.

"Ma polegi eurooplane, olen maamats!" sõnas Kaldalu ise TV3 reporteri küsimusele peale tema käitumise ebaviisakuse kohta.

Piraatkülalisel oli vastuvõtul enda sõnul siiski päris tore olnud - sai Arnold Rüütliga juttu rääkida ning Tanel Padar lubanud tema särgi 30 euro eest äragi osta...

Vaata TV3 intervjuud:

Vaata pilte Kaldalu vastuvõtukuuest:

Meelis Kaldalu

Meelis Kaldalu